Rusija
0

Putinove pristalice na mitinzima širom zemlje

FENA
Foto: AFP
(Foto: AFP)
Pristalice ruskog premijera i predsjedničkog kandidata Vladimira Putina okupili su se danas na mitinzima podrške širom Rusije, a najviše ih je bilo u Sankt Peterburgu gdje je, prema izveštajima ruskih medija, oko 60.000 ljudi učestvovalo na skupu "Za političku stabilnost".

Miting u rodnom gradu Putina, Sankt Peterburgu, protekao je u znaku slogana "Ne treba nam prevrat, treba nam velika Rusija", "Ne dozvoljavamo narandžastu revoluciju u Rusiji", "Za normalan život bez preokreta i revolucija", a mitinzi na kojima su se čule iste poruke održani su istovremeno u više gradova u regionu Kurska.

Uprkos niskim temperaturama na ulice su izašli i mitingovali "Za Rusiju bez potresa" i na krajnjem istoku u Vladivostoku, Ulan Udeu, Habarovsku, Novosibirsku i Irkutsku.

Današnji skupovi na kojima je usvojena rezolucija "Mi smo za Putina", organizovani su kao uvertira za centralni miting koji će biti održan 23. februara u Moskvi, na kojem je najavljeno učešće oko 100.000 ljudi.

Izbori za predsednika Rusije bit će održani 4. marta, a glasanje je juče već počelo u udaljenim lokacijama izvan naselja gdje se glasački listići dopremaju helikopterima i sankama.

Putin je najveći favorit za pobjedu na izborima, a njegovu kandidaturu prema posljednjim rezultatima anketa spremno je da podrži oko 54 posto birača, prenosi Tanjug.