Bond, Vladimir Bond
0

FOTO / Putin u ulozi Jamesa Bonda na posterima širom Moskve

Sarajevo-x.com
Posteri ruskog premijera Vladimira Putina, koji je na njima prikazan kao James Bond, polijepljeni su diljem Moskve, što je razljutilo rusku vladu, ali i samog Putina.
Nepoznati dizajner kopirao je, naime, kultnu fotografiju korištenu za reklamiranje filma "Casino Royale". Na njoj Daniel Craig drži pištolj, no na posterima u Moskvi glumčevu glavu zamijenila je Putinova. Posterom se reklamira ruska online igra Xquest, čiji će pobjednik dobiti iPad. Iz Putinovog ureda najavili su tužbu.

"Ne znamo ko stoji iza ovoga, ali ovo je na granici huliganstva", rekao je Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov. On je dodao kako na plakatu na kojem Putin drži pištolj piše: "Xquest.ru predstavlja Vladimira Putina u svim kinima od 15. jula".

Putinovu sliku i dosad su često koristile firme kako bi privukle pažnju na svoje proizvode. Tako se njegovo lice znalo naći na staklu noćnog kluba, a bio je "angažovan" i u jednoj online igri, te je zajedno s predsjednikom Dmitrijem Medvedevom "glumio" za potrebe sportske reklame.

Gotovo uvijek Putin je poduzimao pravne akcije protiv onih koji su pokušavali iskoristiti njegov lik zbog profita. Producent Pavel Rakhman koji je pomogao u dizajniranju igre, rekao je da su tvorci igre zabrinuti, iako "nisu tehnički odgovorni za nastalu situaciju".

"Sve je bilo u redu do jučer, kad je neko odlučio polijepiti plakate po gradu. Za sve smo saznali tek ujutro kad smo došli u kancelariju. Dočekao nas je mail u kojem je nepoznati pošiljalac napisao kako je on polijepio plakate, te da mu, u slučaju da on pobijedi, pišemo na adresu s koje nam je uputio mail. Poslali smo mu potom nekoliko mailova, ali odgovora još nema", rekao je Rakhman, prenosi Daily Mail.

On je dodao kako se nada da ovim premijeru Putinu nije pričinjena šteta, ali i da se tim koji je dizajnirao igru spreman suočiti s eventualnom tužbom.