Svijet
0

Putin: Rusiju ne možete izolovati, poremetit ćete ekonomiju

SRNA
Vladimir Putin (Foto: EPA)
Vladimir Putin (Foto: EPA)
Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da je nemoguće izolovati zemlju kao što je Rusija, a da će sankcije Zapada Moskvi poremetiti svjetsku ekonomiju.

Govoreći grupi stranih novinara na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu Putin je rekao da sankcije stvaraju turbulencije i u ruskoj, evropskoj i globalnoj privredi, a to nikoga ne interesuje.

Govoreći o odnosima sa Japanom Putin je rekao da je Rusija spremna da pregovara sa tom zemljom u vezi sa ostrvima u Tihom okeanu, ali da Japan nije spreman za pregovore.

"I Japan i Rusija su zainteresovani da riješe problem Kurilskih ostrva, ali rješenje tog pitanja ne smije da bude na štetu nijedne strane", rekao je Putin, dodajući da bilo kakav kompromis po ovom pitanju ne treba da znači poraz niti za Moskvu, niti za Tokio.

Komentarišući nedavnu izjavu britanskog prestolonasljednika princa Charlesa koji je Putina uporedio sa nacističkim vođom Adolfom Hitlerom, ruski predsjednik je ocijenio da je to neprihvatljivo i pogrešno i da se ne može opisati kao "kraljevsko ponašanje".

Princ Charles je tokom nedavne posjete Kanadi rekao da se Putin ponaša identično kao nacistički vođa Adolf Hitler. On je to rekao tokom posjete Kanadskom muzeju za imigraciju gdje je razgovarao s Marienne Ferguson, koja je tokom Drugog svjetskog rata i holokausta izgubila rođake.