Rusija
0

Putin: Predstoji prljava kampanja uoči izbora

SRNA
Vladimir Putin (Foto: Reuters)
Vladimir Putin (Foto: Reuters)
Ruski premijer Vladimir Putin izjavio je danas da u Rusiji predstoji prljava kampanja uoči predsjedničkih izbora sljedeće godine, ali nije rekao da li će se kandidovati.

Mnogi stručnjaci vjeruju da će Putin pokušati da se vrati na čelnu poziciju u Kremlju, poslije dva uzastopna predsjednička mandata koja su mu istekla 2008. godine.

Na pitanje šta će uraditi prvi dan poslije izbora sljedeće godine, Putin je odgovorio: "Opraću se, u higijenskom, ali i političkom smislu".

On je dodao da čovjek mora da bude čist poslije kampanje kroz koju će morati da prođe, ali je naglasio da je to neizbježan proces.

Putin se još nije izjasnio o tome da li će se kandidovati za predsjednika, ali je jasno stavio do znanja na regionalnoj konferenciji svoje stranke Jedinstvena Rusija na Uralu da planira da igra važnu ulogu u izbornoj kampanji.

"Kao što je Čerčil rekao: Demokratija je najgori oblik vladanja, ali nema boljeg", rekao je Putin na skupu u Jekaterinburgu.

Putin i njegov štićenik, predsjednik Dmitrij Medvedev, nagovijestili su da će jedan od njih dvojice da se kandiduje za predsjednika. Očekuje se da će odluka biti objavljena u vrijeme parlamentarnih izbora u decembru ove godine.