Svijet
1

Putin: Naći ćemo ih u bilo kojem dijelu svijeta

SRNA
Foto: EPA
Foto: EPA
Ruski predsjednik Vladimir Putin obećao je danas da će osobe odgovorne za obaranje ruskog putničkog aviona u Egiptu biti pronađene u bilo kom dijelu svijeta i kažnjene.

Putin je ovo rekao na sastanku sa šefom Federalne službe bezbjednosti Aleksandrom Bortnikovom na kojem je potvrđeno da je u avionu aktivirana eksplozivna naprava ručne izrade.

"Treba da ih progonimo bez ikakvih ograničenja i da saznamo ko su po imenima. Tražit ćemo ih gdje god pokušaju da se sakriju. Pronaći ćemo ih u bilo kom dijelu svijeta i kazniti", naglasio je ruski predsjednik.

Putin je dodao da "ovo nije prvi put da se Rusija suočila sa varvarskim terorističkim zločinima, koji često dolaze bez vidljivih razloga, unutrašnjih ili vanjskih, kao što je bio slučaj sa terorističkim djelom u Volgogradu 2013. godine".

"Nismo zaboravili ništa i nikoga", naglasio je ruski predsjednik, prenio je Sputnjik.

Istragom je potvrđeno prisustvo tragova eksploziva u olupini aviona koji je pao na Sinajskom poluostrvu 31. oktobra. Nije preživio niko od 224 putnika i članova posade.

Rusija sada nudi nagradu od 50 miliona dolara za informaciju o osobama koje su umiješane u teroristički napad na Airbus A321.