Svijet
1

Putem Twittera uživo izvještavala o muževoj smrti

Klix.ba
Kanađanka Caran Johnson nehotice je uživo putem Twittera izvještavala o smrti svog supruga, nakon što je pisala o saobraćajnoj nesreći.

Johnson je počela tvitati nekoliko minuta nakon što se dogodila saobraćajna nesreća na putu 205 u blizini Vancouvera.

"Mrzim sekciju I205 S. Previše rampi, mjerača brzine i premalo traka", tvitala je. Nekoliko trenutaka kasnije napisala je kako je čula da je nesreća bila strašna, te da je neko poginuo u nesreći. Tada se počela brinuti.

"Pokušavam ne paničiti, ali moj muž je izašao ranije s posla i vozi cestom 205 ka kući. Ne javlja mi se na telefon. Koristi Bluetooth tako da bi se javio na telefon. Ni on se nije osjećao dobro kada je odlazio s posla", napisala je.

Potom je objavila kako je kontaktirala Washington State Patrol službu i zatražila opis automobila. Dala im je broj tablica i rekli su da će joj se javiti.

"On je. Umro je", napisala je Johnson.

Nekoliko sati kasnije, napisala je da je smjestila djecu u krevet i podijelila je svoju bol: "Osjećam se kao da je cementni blok pao na mene. Sutra će biti teško i saznat ću šta se desilo".

Za samo nekoliko sati 3.000 ljudi ju je počelo pratiti na Twitteru i pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava u iznosu od 10.000 dolara za nju i njenu porodicu.

Lokalna televizijska stanica KPTV objavila je kako je policija izjavila da je auto njenog supruga prešao centralnu ogradu i da ga je udario kamion koji je dolazio iz suprotnog smjera. Uzrok sudara još nije utvrđen.