Svijet
6

Pucnjava u Teksasu: Najmanje jedna osoba ubijena, napadač još na slobodi

Klix.ba
U teksaškom gradu Austinu dogodio se oružani napad u kojem je stradala najmanje jedna osoba, a više njih ranjeno. Napadač se još uvijek kreće slobodno gradom.

Teksaška policija upozorila je građane da se u Austinu dogodio oružani napad u kojem je stradalo više osoba i da ne izlaze iz kuća.

Kako su objavili na Twitteru, naoružani napadač je pucao po ljudima i još je na slobodi. Medijima su kazali kako će uskoro biti više informacije ne objavljujući nikakve dodatne detalje.

Prema ranijim izvještajima najmanje četiri osobe su upucane ali nije precizirano da li su ubijene ili samo ranjene.

Neki mediji pišu da je ubijena najmanje jedna osoba i to žena u 30-im godinama. Najmanje još tri osobe su ranjene i one su prebačene u bolnicu. Ekipe hitne pomoći tragaju za ostalim žrtvama kako bi ih prebacili u bolnicu.

Pucnjava je počela u tri ujutro po lokalnom vremenu. Prijavljena je još jedna pucnjava u drugom dijelu grada. Veliki broj policijskih automobila je u ulici 208 East 6th gdje je napadač zapucao. Sve je navodno pod kontrolom.

Ipak, zvaničnih informacija još nema. Policija je pozvala sve one koji imaju neki snimak pucnjave da im dostave kako bi im pomogli u pronalasku napadača.