SAD
0

Pucao sebi u glavu, istim metkom ubio i suprugu

FENA
Depresivni Gene Whitmore je ležao kraj svoje žene Betty u zajedničkom krevetu kada je na glavu prislonio pištolj. Whitmore (70) je samo jednom opalio, ali policija je rekla kako je metak prošao kroz njegovu glavu i potom ubio i 66-godišnju suprugu.

Policija u Wichiti u Kansasu je prvotno mislila da se radi o ubistvu i samoubistvu. Međutim, obdukcija je pokazala da je isti metak kriv za smrt supružnika, koji su u braku bili preko 40 godina.

"Nisam se nikada ranije susreo s ovakvim slučajem. Metak je u njegovu glavu ušao s desne strane, a izašao s lijeve, a onda pogodio i suprugu. Ne postoje indikacije da je Gene htio povrijediti suprugu", rekao je policajac Ken Landwehr. Whitmore je bio u depresiji otkad je prije godinu dana izgubio posao, prenosi Daily Mail.

Policija vjeruje kako je pričekao da njihova kćerka i njena porodica odu spavati, prije nego se odlučio na ovaj drastičan čin. Niko od članova porodice nije čuo pucanj u noći. Tijela je pronašla kćer kada im je ujutro donijela doručak.