SAD
0

Pucao na školski odbor pa izvršio samoubistvo

Sarajevo-x.com
U SAD-u je snimljen nesvakidašnji videosnimak na kojem se vidi kako muškarac naoružan pištoljem puca na članove upravnog odbora škole na Floridi prije nego je izvršio samoubistvo.

Clay Duke je mirno ušao u prostoriju u kojem se nalazio upravni odbor škole Bay District na Floridi i na zidu crvenim sprejem napisao slovo V. Nedugo zatim je i pucao na članove upravnog odbora. Uprkos tome što je bilo jako blizu, nikoga nije uspio pogoditi. Nakon što ga ja zaštitar ranio, Duke je izvršio samoubistvo.

U videosnimku, koji traje nekoliko minuta, vidi se kako Duke prilazi članovima upravnog odbora škole i govori im da napuste prostoriju u kojoj je zadržao šest osoba.

Nadzornik Bill Husfelt ga je pokušao uvjeriti da preda oružje. Duke to nije želio učiniti jer mu je žena otpuštena. Članovi odbora su mu obećali da će joj pomoći da pronađe drugi posao, ali Duke nije želio da ih posluša. Podigao je pištolj i počeo da puca. Prije toga ga je torbom udarila članica odbora Ginger Littleton, ali ga to nije spriječilo.

Nakon toga se pojavio zaštitar Mike Jones koji je ranio Dukea, nakon čega se on i ubio.

Nekoliko minuta prije nego se napadač pojavio, u prostoriji je bilo mnogo studenata koji su primali nagrade. Srećom, tragedija je izbjegnuta. Slovo V koje je Duke napisao na zidu je vjerovatno značilo "Vendetta", odnosno "osveta".

Clay Duke je od 1999. do 2004. godine služio zatvorsku kaznu zbog uhođenja i pucanja na automobil i stambeni objekat, piše "Telegraph".