Svijet
0

Pronađeno još šest tijela iz olupine aviona AirAsia

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Indonezijski ronioci izvukli su još šest tijela iz olupine trupa aviona kompanije AirAsia koji se srušio 28. decembra prošle godine. Do sada je iz mora izvučeno 90 tijela.

Na leti AirAsia 8501 bilo 162 ljudi kada je pao u Javansko more. Letio je iz Surabaye u Singapur. Ronioci nastavljaju tražiti tijela nakon što je potraga prošle sedmice bila obustavljena zbog poteškoća u izvlačenju olupine iz vode.

Glasnogovornik spasilačke agencije Jusuf Latif kazao je da ovim otkriveno ukupno 90 tijela iz nesreće. Neka tijela pronađena su plutala morem kod Sulawesi otoka, na oko 1.000 kilometara istočno od mjesta pada aviona.

Vlasti vjeruju da se još tijela nalazi u trupu aviona i drugim dijelovima olupine, uključujući i kokpit u kojem se vjerovatno nalaze tijela pilota i kopilota. Vlasti su objavile da se olupina kokpita nalazi na 500 metara od glavnog dijela Airbusa A320.

Vođa spasilačke operacije Suryadi Bambang Supriyadi kazao je da su 13 tijela pronašli tradicionalni ronioci u ponedjeljak i utorak u i okolo olupina trupa na dubini od 30 metara.