Izvučeno još nekoliko tijela
0

Pronađene crne kutije iz ruskog aviona koji se srušio prije pet dana

SRNA
Foto: RIA Novosti
Foto: RIA Novosti
Indonežanske ekipe pronašle su danas crne kutije iz ruskog putničkog aviona koji se srušio nedaleko od Džakarte prije pet dana, ali će one zbog nepristupačnosti terena biti izvučene tek sutra, izjavili su lokalni zvaničnici.

U padu aviona "sukhoi superjet 100" tokom demonstracionog leta poginulo je svih 45 putnika i članova posade.

Ranije tokom dana, pripadnici specijalne policije pronašli su motore i trap, koji nisu pretrpjeli štetu, dok je dio avionskog trupa pokriven zemljom, prenio je portal Detik.

"Crne kutije su pronađene danas, ali još ne možemo da ih izvučemo", izjavio je Tatang Kurnijadi, šef Nacionalne komisije za bezbjednost saobraćaja.

Avion je nestao sa radara 20 minuta poslije polijetanja, kada je udario u strmu padinu planine Salak, nedaleko od Džakarte. 

Među žrtvama je osmoro Rusa, jedan Amerikanac, jedan Francuz, dvoje Italijana i 33 državljana Indonezije.

Crne kutije pronađene su tokom petog dana operacije pretraživanja terena, a tu informaciju potvrdila je i Ambasada Rusije u Džakarti, prenijela je agencija RIA novosti.
Spasioci su nedaleko od olupine pronašli još nekoliko tijela i izvukli ih, a pretpostavlja se da je riječ o članovima posade.

Avion se srušio u teško pristupačnom planinskom regionu koji je pokriven šumom. Prije posljednjeg leta, avion nije imao nikakvih tehničkih problema.