Italija
0

Pronađena pisma s mecima za Montija i Berlusconija

FENA
Desetak pisama, naslovljenih na talijanskog premijera Marija Montija, njegovog prethodnika Silvija Berlusconija i direktore listova, pronađeno je u četvrtak navečer u jednoj pošti, objavili su mediji u petak.

Pisma bez markica su otkrivena u centru za razvrstavanje Lamezia Terme na Kalabriji, na jugu Italije, poslana su u ime "Pokreta oružanih proletera" (do sada nepoznate grupe), a sadržavala su prijetnje i uvrede političkim dužnosnicima i direktorima listova te zahtjeve za reviziju "protukriznog plana".

"Platit ćete nam. Napast ćemo vas i to će biti rat do smrti. Proklinjat ćete protukrizne mjere i krvlju ih platiti. Više nećete mirno spavati. Olova ne manjka, a eksploziv stiže zahvaljujući arapskim prijateljima", dodaje se u poruci.

Italija treba donijeti stroge protukrizne mjere, među njima, da se povisi dobna granica za penziju, povise porezi i druge nepopularne mjere.

Pismo poslano Montiju sadržavalo je metak kalibra 9 mm, a pismo Berlusconiju metak od 7,65 mm isto jednako kao i Pier-Luigiju Bersaniju, predsjedniku Demokratske stranke, glavne stranke talijanske ljevice, navodi agencija Ansa.

Pisma su poslana i ministrici rada i socijalnih poslova Elsi Fornero, predsjedniku demokršćana UDC-a Pieru Fernandu Casiniju i direktorima Corriere della Sera, La Repubblice i trojici direktora manjih desno orijentiranih dnevnih listova.

Prije četiri dana rimski gradonačelnik Gianni Alemanno je primio pismo s dva metka i jednu prijetnju smrću koje su potipisale nepoznate osobe koje su se predstavile kao "ćelija Crvenih brigada", prenosi Hina.