Svijet
0

Pronađena dva dječaka iz St. Louisa, jedan je otet 2002. godine

Sarajevo-x.com
Shawn Hornbeck, Ben Ownby
Shawn Hornbeck, Ben Ownby
Dva oteta dječaka iz St. Louisa, od kojih je jedan nestao 2002. godine, pronađena su jučer u kući 41-godišnjeg Michaela Devlina.

13-godišnji Ben Ownby nestao je u utorak ove sedmice, a 15-godišnji Shawn Hornbeck otet je prije 4 godine i sasvim slučajno je pronađen nakon potrage za Benom.

Svjedoci su primijetili 41-godišnjeg Michaela Devlina kako prati mladog Bena i zahvaljujući njima policija ga je identifikovala i pretražila njegov stan.

Šerif Kirkwooda, gradića pored St. Louisa, izjavio je da su dječaci pronađeni neozlijeđeni i da se se obradovali susretu sa roditeljima.

Nakon nestanka Bena Ownbyja, policija je započela detaljnu pretragu okolnog područja. Ono što nisu očekivali je da će pronaći i Shawna Hornbecka, koji je u oktobru 2002. otišao na vožnju biciklom i nikad se nije vratio. Tada mu je bilo tek 11 godina.

Njegovi roditelji i policija tražili su ga sedmicama, ali bezuspješno. Neutješni roditelji su pokrenuli i web stranicu sa slikama mladog Shawna u nadi da će neko ponuditi bilo kakvu inormaciju o njihovom sinu.