Svijet
30

Profesorica optužena za vezu s maloljetnim učenikom: "Odgajala" ga od 13. godine za sebe

Klix.ba
Dvadesetsedmogodišnja profesorica Lauren Cox iz Londona optužena je za seksualni odnos s maloljetnim učenikom i sada se suočava s kaznom zatvora. Priznala je kako je bila u vezi sa 16-godišnjakom šest mjeseci.

Cox je radila u školi na jugu Londona kada je započela vezu s tinejdžerom kojem ime nije objavljeno zbog zaštite. Na Vrhovnom sudu Croydon priznala je svih pet tačaka optužnice za seksualni odnos s maloljetnikom dok je bila na poziciji osobe od povjerenja.

Cox je uhapšena u septembru prošle godine nakon što su dječakovi roditelji otkrili šta se dogodilo. Dječaka je prvi put upoznala kada je imao 13 godina, a on je rekao sudu kako su razvili vrlo prisan odnos. Seksualnu vezu započeli su u januaru 2015. godine.

"Deset godina je razlike među njima, a i u pitanju je odnos profesor-učenik. Ona je gradila vezu sa žrtvom dok nije napunio 16 godina, a onda su se upustili u seksualne odnose. Nalazili su se nakon časova i tokom praznika. Slala je eksplicitne fotografije i videa sebe dječaku", rekao je tužilac Brian Reece.

Vezu su okončali u augustu 2015. godine nakon što su njegovi roditelji posumnjali šta se dešava i suočili se sa sinom koji je priznao vezu sa Cox. Nakon toga, ona je nastavila slati poruke zbog čega su je roditelji prijavili.

Cox su opisali kao dobru osobu, te da nije zaslužila otići u zatvor zbog nečega što je prestalo prije pola godine. Ali sudija Nicholas Ainley ne misli tako.

"Mora biti svjesna da ovakve tužbe donose kaznu zatvora više od godinu dana", rekao je.

Policijski službenici koji su radili na slučaju kazali su kako Cox nikada nije tokom ispitivanja priznala krivnju, niti se pokajala za svoja djela.