Osumnjičena za tri smrti
0

Profesorica iz Alabame prije 24 godine ubila i brata?

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Profesorica biologije koja je optužena za ubistvo tri zaposlenika univerziteta u Alabami u petak, navodno je ubila i brata prije 24 godine.

Amy Bishop pucala je svom osamnaestogodišnjem bratu u prsa, kazao je šef policije u gradu Braintree u Massachusettsu, gdje se incident dogodio, prenio je BBC.

Slučaj je zaveden kao nesreća i nikada nije došao do suda, kazao je Paul Frazier.

Ranije, mediji su izvijestili da je Bishop otvorila vatru na sastanku na univerzitetu, nakon što je odbijen prijedlog za njeno promaknuće.

Bivše kolege su kazale da je Bishop, koja je u četrdesetim godinama, bila uznemirena nakon što je izgubila potencijalnu poziciju na Univerzitetu Alabama u Huntsvilleu.

Policija je odbila da govori o motivu, i glasnogovornik univerziteta Ray Garner je kazao da se na sastanku nije raspravljalo o promaknuću.

Tri ubijene osobe bile su šef katedre i dva profesora. Još dvoje od troje povrijeđenih, također sa katedre za biologiju, nalaze se u bolnici u kritičnom stanju.

Bishop bi se mogla suočiti sa smrtnom kaznom ako bude osuđena za ubistvo. Izvještaji kažu da su istražitelji ispitali i njenog muža.