Svijet
0

Prodana kuća austrijskog monstruma Fritzla, novi vlasnik će napraviti stanove

FENA
Kuća zloglasnog austrijskog monstruma Josefa Fritzla, incestuoznog oca koji je u podrumu 24 godina držao svoju kćer zatočenu, prodana je i u njoj će se urediti stanovi, objavili su lokalni austrijski mediji.

Herbert Houska, vlasnik lokalne gostionice rekao je da je zajedno sa suprugom i svojim poslovnim partnerom kupio zgradu u Amstettenu u sjevernoj Austriji.

"Ne može zauvijek ostati prazna. U nju treba vratiti život. Za dvije godine bit će kuća kao i sve druge", rekao je Houska.

Austrijska novinska agencija APA izvijestila je da je kuća prodana za 160.000 eura. U kući će se urediti stanovi u kojima će živjeti zaposlenici Houskina puba.

Podrum u kojem je Fritzl držao kćer Elisabeth i koja je u toj prisilnoj incestuoznoj vezi rodila sedmero djece, više ne postoji otkako je 2013. potpuno zaliven cementom.

Elisabethine patnje okončane su u aprilu 2007. kada je njeno najstarije dijete, tada u dobi od 19 godina, bilo prevezeno u bolnicu pa je medicinsko osoblje malo pomalo razotkrilo tragičnu istinu.

Fritzl, koji je danas 81-godišnjak, proglašen je krivim 2009. za ubistvo jednog od djece koje je rodila Elisabetha, zatim za incest, za zatočeništvo svoje kćeri koju je silovao 3000 puta i dosuđena mu je kazna doživotnog zatvora.

Sudbina kuće dugo je bila tema rasprave, a vlasti su isprva strahovale da bi mogla postati turistička atrakcija, prenosi Hina.