Svijet
53

Priznao ubistvo supruge na Facebooku i objavio fotografiju njenog tijela

Klix.ba
Užasan zločin se dogodio u Miamiju. Naime, Derek Medina ubio je svoju suprugu, a potom na Facebooku objavio fotografiju njenog tijela i priznao ubistvo.

Medina je fotografiju objavio u četvrtak oko podneva po lokalnom vremena napisavši "Počivala u miru Jennifer Alfonso". Na fotografiji je tijelo njegove mrtve supruge na podu u kuhinji prekriveno krvlju.

"Idem u zatvor ili na smrtnu kaznu zbog ubistva moje supruge. Volim vas sve i nedostajat ćete mi. Vidjet ćete me u vijestima. Tukla me je i nisam više mogao trpjeti zlostavljanje. Uradio sam što sam uradio. Nadam se da me razumijete", napisao je Medina u statusu na Facebooku nekoliko minuta nakon što je objavio fotografiju mrtve supruge.

Ubica je rekao istražiteljima da je imao svađu sa suprugom, nakon čega je uzeo pištolj. Ona mu je rekla da će ga ostaviti, pa se svađa nastavila. Nakon toga ga je počela udarati te je uzela nož. On joj je navodno oteo nož, a ona ga je nastavila udarati. Nakon toga je na nju ispalio nekoliko hitaca.

Medina se nakon ubistva supruge presvukao i obavijestio rodbinu, a potom se predao policiji. Policijski službenici su beživotno tijelo žene pronašli u kuhinji. U kući je bila i njihova desetogodišnja kćerka, koja nije bila povrijeđena.

Miami New Times piše da je Medina napisao nekoliko knjiga, u kojima je govorio kako ljudi mogu sebi pomoći u životu, porodičnom životu i komunikaciji.

"Uvijek je nosio pištolj i pokušavao biti zaštitnik naselja. Viđali smo ga kasno navečer i to je bilo čudno. Uvijek je tražio situacije u kojima bi mogao ispasti heroj", izjavio je susjed.

Medinin otac je rekao da je par imao problema u vezi, te da su se ponovo vjenčali prošle godine, nakon što su se prethodno razveli. Njegovi postovi su uklonjeni nakon što su prijavljeni Facebooku.