Svijet
0

Priznanje na YouTubeu koštalo ga 6,5 godina zatvora

Klix.ba
Matthew Cordle je pijani vozač koji je 22. juna bio sudionik saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradao Vincent Canzani. Nedugo nakon nesreće, ovaj 22-godišnji Amerikanac postavio je na YouTube video u kojem je priznao šta se desilo te noći.

Cordle je te noći pio sa prijateljima, sjeo u automobil i krenuo kući. Na autoputu I-670 u Ohiju udario je u terenac kojim je upravljao Canzani. Nažalost, od pretrpljenih povreda, 61-godišnjak je preminuo na mjestu nesreće. U poruci koju je Cordle postavio na najpopularnijem videoservisu, on moli druge da ne naprave istu grešku i da ne voze ukoliko to nisu u stanju.

Ovaj 22-godišnjak također je izjavio da preuzima svu odgovornost za ono što se desilo te kobne noći.

"Bez obzira na to kakva bila, ne postoji pravična kazna za oduzimanje nečijeg života", kazao je Cordle na saslušanju. U vrijeme nesreće, on je u krvi imao dvostruko više alkohola nego što je dozvoljeno.

"Žao mi je za bol koju sam nanio njegovim voljenim. To noći sam ja trebao umrijeti", ponovio je Cordle dva puta.

Canzanijeva kćerka tražila je za Cordlea maksimalnu kaznu od 8,5 godina, međutim, dobio je dvije manje. Sudija David Fais kazao je da je pregledao snimak u kojem 22-godišnjak priznaje svoja djela te dodao da vjeruje da je Cordleu žao zbog svega što se desilo.

Osim zatvorske kazne, Cordleu je doživotno zabranjena vožnja automobila.