Svijet
0

Prince Jackson: Tata je govorio da će ga koncertni promotori ubiti

Klix.ba
Prince Jackson
Prince Jackson
Najstariji sin preminulog pjevača Michaela Jacksona, Prince (16), prvi put je javno progovorio o očevoj smrti, na suđenju u Los Angelesu.

Prince je porotnicima ispričao kako je njegov otac imao napete telefonske razgovore sa koncertnim promotorima AEG Live, koji su ga često ostavljali u suzama.

"Govorio je da će ga oni ubiti“, rekao je Prince porotnicima.

Katherine Jackson, tuži AEG Live za 40 milijardi dolara odštete zbog sinove smrti. Kompanija je negirala bilo kakvu zloupotrebu. Porodica Jackson tvrdi da su AEG Live propustili da adekvatno istraže Conrada Murraya, nekadašnjeg kardiologa, koji je 2011. godine osuđen za ubistvo iz nehata, te da su propustili znake upozorenja o Jacksonovom zdravlju.

Murray je brinuo o Jacksonu dok se ovaj pripremao za turneju "This Is It". AEG Live tvrde da oni nisu unajmili niti nadzirali Murraya, da je Jackson imao problema sa lijekovima i ovisnošću prije potpisivanja bilo kakvog ugovorima s njima te da nisu mogli predvidjeti da će Murray predstavljati opasnost za Jacksona.

Prince je sudu rekao kako su on i njegovi mlađi brat i sestra bili u svom domu u Los Angelesu, kada su začuli vrisak.

"Ustrčao sam gore i vidio doktora Conrad kako pokušava da oživi mog oca na krevetu. Tata je napola visio sa kreveta, sa očima zavrnutim unazad. Moja sestra je sve vrijeme vrištala i govorila kako želi svog tatu. Ja sam sjedio na dnu stepenica, plakao i čekao hitnu pomoć", ispričao je Prince.

Murray im je u bolnici rekao da je Jackson imao srčani udar. "Žao mi je djeco, vaš otac je mrtav“, rekao je Murray tada djeci.

Prince je naveo kako nikada nije vidio na koji način Murray liječi njihovog oca.

Murray je trenutno u zatvoru i uložio je žalbu na presudu. Porodica Jackson tužila je AEG Live u augustu 2010., a suđenje bi trebalo biti okončano narednog mjeseca.