Britanska vojska u strahu
4

Princ Harry meta osvete nakon što je ubio vođu talibana

Klix.ba
Afganistanski ratni čelnici već su zacijenili glavu princa Harryja na 30 hiljada eura, a od sinoć se vojni eksperti iz Britanije plaše kako će broj pokušaja ubistva princa drastično porasti.

Naime, prema nezvaničnim informacijama, princ Harry je u subotu ubio prvog komandira talibana tokom misije Apache. On i njegove kolege izjavili su kako su helikopterskim projektilima eliminisali terorističkog vođu nakon što su ga pratili tokom ratnih sukoba u provinciji Helmand.

Ali nakon što su ovu informaciju objavili svi svjetski mediji, vojni zvaničnici su izjavili kako postoji bojazan da će sada biti više onih koji žele "glavu princa Harryja na pladnju".

"Ne postoji sumnja da će se među vojnicima u Afganistanu vršiti pritisak da intenziviraju pokušaje napada na princa. Problem je i taj što su samim tim ugroženi svi oni koji su na prvoj liniji sa princom Harryijem", rekao je vojni ekspert.

No, on je dio tima i opcija njegovog odlaska nije u planu.

Napadi na kampove snaga sigurnosti, među kojim se nalazi i britanski, povećani su nakon što je objavljena infromacija da je princ Harry stigao u misiju.

"Koristit ćemo sve snage da ga uhvatimo ili da ga otmemo. Infomisali smo svoje komandante u Helmadu da urade bilo šta da ga eliminišu", rečeno je nedavno u izjavi talibanskg vođe.

"Princ Harry je dio tima i ne može samo on snositi krivicu", poručili su njegovi vojni saradnici.