Svijet
0

Princ Charles u Berlinu

FENA
Britanski prestolonasljednik princ Charles i njegova supruga Camilla stigli su u srijedu u dvodnevnu posjetu Berlinu gdje će princ od Walesa primiti Njemačku nagradu za ekološku održivost.

Princ Charles se odmah nakon dolaska u Berlin susreo i s njemačkim predsjednikom Horstom Koehlerom, koji je tom prilikom istaknuo napore britanskog prestolonasljednika za očuvanje okoliša.

Nakon susreta s njemačkim predsjednikom princ Charles je u pratnji supruge Camille i u društvu berlinskog gradonačelnika Klausa Wowereita prisustvovao nogometnoj utakmici u višekulturnoj berlinskoj četvrti Kreuzbergu.

Na svečanosti u prostoru Njemačkoga povijesnog muzeja princ Charles bi u srijedu navečer trebao primiti Njemačku nagradu za ekološku održivost koja se dodjeljuje pod pokroviteljstvom ministarstva za očuvanje okoliša.

Dvodnevna posjeta trebalo bi da bude nastavljena u četvrtak posjetom Potsdamu i tamošnjem Institutu za zaštitu klime.

Ovo je prva službena posjeta princa Charlesa Njemačkoj od 2002., ali je britanski prestolonasljednik u nekoliko navrata u okviru vojnog protokola posjećivao britanske jedinice smještene u Njemačkoj.

Zanimanje njemačke javnosti za britansku kraljevsku obitelj veliko je, prenosi Hina, što se povezuje s njemačkim porijektlom te plemićke loze. Prva emisija poratne njemačke televizije 2. jula 1953. bila je izravan prijenos krunidbe kraljice Elizabete II.