Osumnjičeni u pritvoru
0

FOTO / Pretpostavlja se da je April ubijena, potraga još traje

Klix.ba
Mark Bridger (46), muškarac osumnjičen za otmicu petogodišnje April Jones iz velškog gradića Machynlleth, uhapšen je danas zbog sumnje da je počinio ubistvo. On se u pritvoru nalazi od utorka, nakon što je povezan sa nestankom djevojčice.
Foto: AFP
Foto: AFP
Potraga za April Jones je nastavljena, više stotina policajaca, pripadnika gorske službe spašavanja i policijskih pasa traga za djevojčicom, a u potragu je uključena i pomorska jedinica policije i tim kajakaša nakon što su dvije žene obavijestile policiju da su dan nakon nestanka djevojčice vidjeli muškarca kako nosi veliku kesu za smeće prema rijeci.

"Mark Bridger je uhapšen zbog sumnje da je počinio ubistvo i on ostaje u pritvoru dok traje istraga. Djevojčicina porodica je obaviještena o svemu, a javnost i dalje molimo da nastavi pomagati policiji jer svaka je informacija bitna i može nas dovesti do April", kazao je detektiv Reg Bevan, prenosi Daily Mail.

April Jones je nestala prije pet dana i posljednji put je viđena kako ulazi u plavi Land Rover za koji se pretpostavlja da pripada osumnjičenom Marku Bridgeru.

Foto: AFP
Foto: AFP
April je rođena sa cerebralnom paralizom i neophodni su joj lijekovi. Otkriveno je da njen otac također ima zdravstvenih problema, zbog čega nije mogao da se uključi u potragu za svojom kćerkom.

"On se osjeća bespomoćnim, želio je tražiti svoju kćerku, ali ljekari su mu rekli da ne bi smio", kazao je jedan prijatelj porodice, prenosi Daily Telegarph.

Članovi porodice zahvalili su se svima koji učestvuju u potrazi za April, a podsjetimo, za petogodišnjom djevojčicom traga i Edin Hrustanović iz BiH, koji radi u gradskom vijeću i uposlenik je Kraljevskih zračnih snaga.