Italija
0

Premijer Berlusconi nije zabrinut zbog suđenja u aprilu

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Premijer Italije Silvio Berlusconi izjavio je u srijedu da "nije zabrinut" zbog odluke suda u Milanu da podigne optužnicu protiv njega zbog korišćenja usluga maloljetnih prostitutki i zakazivanja suđenje za 6. april.

"Ne želim da govorim o tome. Sve što mogu reći je da nisam nimalo zabrinut, rekao je nasmijani Berlusconi novinarima u Rimu", prenio je France presse.

Sutkinja Cristina Di Censo prihvatila je u utorak zahtjev tužilaštva da Berlusconi (74) hitno bude izveden na optuženičku klupu, zbog navoda da je imao seksualne odnose s nekoliko prostitutki, uključujući 17-godišnju Marokanku pod nadimkom Ruby, koja je prošle godine prisustvovala zabavama u njegovoj vili.

Tužilaštvo u Milanu pokrenulo je prošlog mjeseca istragu zbog sumnje da je Ruby, čije je pravo ime Karima el Mahrug, tada stara samo 17 godina, zajedno s još nekim prostitutkama, učestvovala na seks zabavama organizovanim u jednoj od premijerovih vila.

Berlusconi je odbacio te optužbe kao apsurdne, a i Ruby je demantovala da je imala seksualne odnose s premijerom Italije.