WHO
0

"Prekinite brojati zaražene, brojite mrtve"

Sarajevo-x.com
Svjetska zdravstvena organizacija ne suzdržava se od crnih prognoza kad je riječ o svinjskoj gripi. Naime, dužnosnici WHO-a pesimistično su objavili kako je postalo besmisleno voditi računa o svakom slučaju zaraze svinjskom gripom. Također, istaknuli su da se pandemija svinjske gripe širi brže no ijedna druga u historiji.

"Ovogodišnja pandemija gripe proširila se svijetom neviđenom brzinom. U prošlim slučajevima epidemija, virusima je trebalo više od šest mjeseci da se prošire koliko se H1N1 proširio za šest sedmica", piše u izvještaju WHO-a.

Stručnjaci nagađaju kako u SAD-u postoji najmanje milion slučajeva zaraze, a WHO je već prije okarakterizirao gripu "nezaustavljivom".

Sve to ide na ruku pojedincima koji vjeruju kako je priča sa svinjskom gripom samo paravan koji će omogućiti "svjetskoj vladi" da kroz vakcine prorijedi populaciju Zemlje.

Oni također tvrde da je upravo Svjetska zdravstvena organizacija ta koja izaziva paniku i strah od gripe, kako bi mase pohrlile ususret vakcinama zaraženima drugim smrtonosnim virusima.