Ne želi poštivati homoseksualace
0

Predsjednik Zimbabvea poručio Cameronu da "ide dođavola"

Sarajevo-x.com
Robert Mugabe
Robert Mugabe
Predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe je odgovorio britanskom premijeru Davidu Cameronu na poziv da poštuje prava homoseksualaca riječima da "ide dođavola".

Mugabe je proslavu svog 88. rođendana iskoristio kako bi pozvao građane na prijevremene izbore ove godine. Na stadionu u gradu Mutare je bilo prisutno 20.000 ljudi. Tom prilikom je komentarisao Cameronov poziv riječima da "je priroda stvorila muškarca i ženu".

Cameron je Mugabea pozvao da poštuje ljudska prava, između ostalog i prava homoseksualaca, no, predsjedniku Zimbabvea se to nije svidjelo.

"Ti Davide Camerone ili ne znaš šta predlažeš, ili je to neka vrsta ludila ili dio kulture Evropljana. U njihovim novinama je grijeh što sam homoseksualce nazvao gorim od svinja i pasa. Svinje znaju razliku između spolova. Čak i u Bibliji piše šta je ispravno. Takvi smo rođeni, pa odbijamo njegov prijedlog. Neću ga nazvati psom jer bih uvrijedio svog ljubimca. Molim vas ljudi, ne treba vam sloboda istospolnih brakova nego sloboda brakova između muškaraca i žena. To je Božija sloboda", izjavio je Mugabe.