Svijet
0

Predsjednik Ukrajine za proteste krivi nogometaša Johna Terryja

Klix.ba
Viktor Janukovič
Viktor Janukovič
Predsjednik Ukrajine Viktor Janukovič je rekao da se političke turbulencije u njegovoj zemlji dešavaju jednim dijelom i zbog engleskog nogometaša Johna Terryja.

Janukovič je suočen sa rastućim nezadovoljstvom građana i nemirima nakon odluke da obustavi potpisivanje sporazuma o partnerstvu sa Evropskom unijom.

Nakon toga su na ulice izašle stotine hiljada demonstranata te pozvale Janukoviča da podnese ostavku. Pravdajući svoju odluku, ukrajinski predsjednik nedavno je rekao kako on osjeća prezir prema EU jer ona na različite načine omalovažava njegovu zemlju.

Sada je otišao i korak dalje, te za stanje u državi okrivio i engleskog nogometaša Terryja, kazavši da je on krivac što je sudija poništio Ukrajini gol u meču protiv Engleske na Evropskom nogometnom prvenstvu 2012. godine.

Sudije su poništile gol Marka Devića nakon što je Terry izbio loptu iza gol linije. Engleska je pobijedila 1:0, a Janukovič očito smatra da je to omelo Ukrajinu da ostvari dobar plasman na Euru, što bi u konačnici smanjilo tenzije u zemlji, prenosi britanski Metro.