Svijet
4

Predsjednik Hollande skoro 30 godina u raznim ljubavnim vezama

Anadolija
Francois Hollande (Foto: AFP)
Francois Hollande (Foto: AFP)
Predsjednik Francuske Francois Hollande koji je ovih dana u centru pažnje javnosti zbog ljubavne veze, već skoro 30 godina je u raznim ljubavnim aferama.

Naime, predsjednik Hollande je 1988. godine je upoznao novinarku Valerie Trierweiler, a nedugo zatim i svoju dugogodišnju partnericu Segolene Royal, poslanicu iz Socijalističke partije.

Novinarka Trierweiler je u novembru 2007. godine javno obznanila da je ona ljubavnica francuskog predsjednika, samo šest mjeseci nakon što je ostavio Royal.

Početkom 2012. godine predsjednik Hollande je ušao u vezu sa glumicom Julie Gayet, koja ima dvoje djece iz prvog braka sa Santiago Amigorenom.

Zanimljivo je da je sada već bivša partnertka Hollandea i majka njegovo četvero djece Royal navodno upoznala Gayet sa Hollandeom i kako su njih dvije u jako dobrim odnosima.

U maju 2012. godine, Trierweiler, koja je još uvijek bila njegova nevjenčana partnerica, postala je Prva dama Francuske nakon što je Hollande pobijedio na predsjedničkim izborima.

Također, danas je objavljeno da je Valerie Trierweiler navodno uzela pilule za spavanje ili neki sličan lijek na koji je loše reagovala poslije navoda da je njen partner, predsjednik Francois Hollande, u vezi sa glumicom Gayet.

Magazin Closer, koji je prvi pisao o Hollandeovoj aferi, u novom je izdanju objavio i nove fotografije s tvrdnjom da je Hollandeova afera s glumicom trajala dvije godine.

Taj period pokrio bi vrijeme Hollandeove predizborne kampanje u kojoj je Trierweiler, po profesiji novinarka, imala važnu ulogu.