Južna Afrika
0

Pred vjenčanje saznali da su brat i sestra

Sarajevo-x.com
Dvoje mladih iz Južne Afrike koji su se vjerili nakon pet godina veze, nekoliko dana prije vjenčanja saznali su da su brat i sestra. Ovo otkriće potreslo je par posebno zato što je djevojka u osmom mjesecu trudnoće, a saznala je da je otac njenog djeteta zapravo njen brat. Do otkrića su došli kada su se njihove porodice srele prvi put.

Par je odlučio da se vjenča i pozvali su roditelje da se upoznaju. Na sastanku su im roditelji otkrili da su zapravo brat i sestra koji su razdvojeni po rođenju.

Neimenovani par i dalje je u šoku. Saznali su da su se njihovi roditelji razveli i da je razvod prošao loše. Oni su se razveli kada je djevojčica imala osam mjeseci, a dječak dvije godine.

Kao razlog za razvod braka navedeno je da je supruga varala svoga supruga. Nakon razvoda, djevojčica je odrasla sa majkom, a dječak sa ocem i nikada se nisu sreli dok nisu krenuli na Univerzitet, kada su se upoznali ne znajući da su u srodstvu.

Njihovi roditelji se za vrijeme njihove petogodišnje veze nisu sreli nikada do prošle sedmice kada su trebali dogovoriti detalje o svadbi. U mnogim afričkim kulturama normalno je da porodica mladoženje "otkupi" mladu. Na sastanku na kojem se to i formalno trebalo završiti, obje porodice su bile u šoku.

"Kada smo se prvi put sreli zaljubili smo se jedno u drugo. To je bila ljubav na prvi pogled. Odmah sam mu rekla da želim djecu s njim. Sada ne znam šta ćemo reći svom djetetu kada poraste.", očajna je djevojka.

Par se odlučio rastati nakon što su čuli vijesti i razmatraju na koji će način podizati dijete.