Svijet
0

Požar guta Siciliju

FENA
Zbog velikog požara koji već danima plamti na talijanskom otoku Siciliji i koji je prije tri dana izazvao smrt tri osobe pokraj Messine, u petak je veći broj osoba pokraj Palerma zatražio liječničku pomoć, a talijanska policija privela je četvoricu pastira osumnjičenih za podmetanje smrtonosnog požara.

Istraga o požaru u mjestu Patti, pokraj Messine, na Siciliji, u kojem su život izgubile tri osobe koje su boravile u agroturističkom objektu, dovela je danas do hapšenja četiri osobe.

Policija je cijelu noć od četvrtka na petak ispitivala četvoricu pastira, čiji je automobil viđen u zoni zahvaćenoj požarom, nakon čega su u petak zadržani u zatvoru.

Tužiteljstvo u mjestu Patti pokrenulo je i istragu o pomoći pruženoj pučanstvu, koje je prijavilo kašnjenje intervencije Civilne zaštite.

Pokraj Palerma, u mjestu San Martino delle Scale, velik broj ljudi zatražio je liječničku pomoć zbog gušenja od dima, saopćili su vatrogasci. Tri osobe su smještene u bolnicu, a brojne kuće su evakuirane.

Prema proračunima organizacije za zaštitu okolice (Legambiente), prenosi Hina, troškovi operacija gašenja dostigli su ove godine rekordan iznos od 400 miliona eura, a štete prouzročene šumskim požarima procjenjuju se na 800 miliona eura.