Svijet
0

Potres srednjeg intenziteta pogodio središnji Čile

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Potres srednjeg intenziteta ponovo je u srijedu zatresao središnji dio Čilea, a osjetio se i u prijestolnici Santiagu de Chileu.

Jačina potresa bila je 4,9 stupnjeva Richterove ljestvice s epicentrom na 120 kilometra jugozapadno od glavnog grada, na dubini od 65 kilometara, saopćio je Američki geološki opservatorij.

Potres se osjetio u prijestolnici, mada nema informacija o eventualno pričinjenoj materijalnoj šteti.

Iz državne rudarske kompanije Codelco "saopćeno je da operacije u blizini registriranog potresa nisu ugrožene, prenosi agencija Associated Press.

Potres jačine 5,3 stepena Richterove skale, s epicentrom na 60 kilometara sjeverno od grada Talca u središnjem dijelu Čilea, registriran je prije samo šest dana.

Taj čileanski grad bio je poprište "užasa" kada je u februaru ove godine potres jačine 8,8 stupnjeva Richterove skale razorio Talcu i odnio više od 700 ljudskih života, podsjeća agencija Reuters.

Britanska agencija navodi da potresi nisu utjecali ni na operaciju spašavanja rudara rudnika bakra i zlata u pustinji Atacama na sjeveru zemlje, kao i na rad čileanske rafinerije i proizvodnju nafte.