Svijet
0

Potpisani ugovori za izgradnju autoceste prema Macelju

FENA
Slovenska državna kompanija za autoceste (DARS) u srijedu je s više domaćih građevinskih poduzeća potpisala ugovore o početku gradnje autoceste prema graničnom prijelazu Gruškovje-Macelj.

Kako je na konferenciji za novinare u Ptuju tom prigodom izjavio direktor DARS-a Rajko Siroèiè, riječ je o jednom od prometno najopterećenijih poteza u Sloveniji jer se trasom buduće Pyhrnske autoceste dnevno u prosjeku vozi 45.000 vozila, a u turističkoj sezoni i mnogo više.

Prvi dio autocestovne veze prema graničnom prijelazu s Hrvatskom, trasa Sivnica - Draženci, trebala bi biti završena do 2009. godine, a do onda treba usvojiti i prostorni plan za potez Draženci -Gruškovje i nastaviti izgradnju autoceste prema samom graničnom prijelazu.

"Država je svjesna značenja Pyhrnske autoceste koja će povezati dvije prijateljske susjedne države, ali i rasteretiti ostale ceste u Sloveniji na kojima se sada odvija promet na međunarodnom koridoru između srednje Europe i Balkana", rekao je na konferenciji za novinare državni tajnik u ministarstvu prometa Gregor Ficko.