Vijetnam
0

Potonuo brod, 15 osoba se utopilo

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Najmanje 15 osoba, među kojima četvero Kineza, utopilo se, a jedno devetogodišnje dijete smatra se nestalim nakon što je potonuo turistički brod na jugu Vijetnama, saopćile su u subotu lokalne vlasti.

"Izvukli smo tijela 15 žrtava, od kojih su tri muškarca i jedna žena Kinezi, i jedan trogodišnji dječak“, pojasnio je AFP-u Le Thanh Cung, predsjednik narodnog odbora pokrajine Binh Duong, u blizini grada Ho Chi Minh-Ville, gdje se nesreća dogodila u petak navečer.

"Još tražimo tijelo drugog vijetnamskog devetogodišnjeg dječaka, čije tijelo je vjerovatno odnijelo more“, rekao je on. Ukupno je bilo 28 ljudi na brodiću koji je počeo tonuti kada su ga pogodili snažan vjetar i jaka kiša na rijeci Sajgon.

Dvanaest osoba, među kojima su otac ovog dječaka i vlasnik broda, preživjelo je ovu nesreću, jer je uspjelo doplivati do obale, dodao je ovaj zvaničnik.

Šef pokrajinske riječne policije Trieu Van Giau rekao je da je stotinjak lokalnih policajaca, vojnika i ronilaca mobilizirano na potrazi. Žrtve su slavile rođendan trogodišnjeg dječaka u trenutku nesreće.