New York
0

Postao milioner nakon greške u banci

Sarajevo-x.com
Benjamin Lovell (48) iz New Yorka šokirao se kada je otkrio da je misteriozni davalac na njegov bankovni račun uplatio više miliona dolara. Nakon spoznaje da je postao bogat, Lovell je podigao dva miliona, ali su njegovu sreću ubrzo pokvarili policajci koji su došli da ga uhapse.

Commerce Bank je glavni krivac zbog kojeg Benjamin Lovell sada sjedi u zatvorskoj ćeliji i čeka na saslušanje. Naime, greškom službenika ove banke na njegov račun je uplaćeno više miliona dolara, a kada je Lovell shvatio da je odjedanput postao bogat i podigao dva miliona, policija ga je uhapsila, izvijestio je Reuters.

Novac zapravo pripada kompaniji Woodlawn Trustees Inc, a račun kompanije otvoren je na ime njenog direktora koji se igrom slučaja također zove Benjamin Lovell. Zbog toga je došlo do greške.

Prvi Benjamin, onaj koji ne posjeduje kompaniju, prije greške banke na svome računu imao je samo 800 dolara te je njegovo iznenađenje bilo umnogome veće kada je otkrio da je anonimni davalac uplatio pet miliona dolara na njegov račun.

Istražitelji kažu da su Lovella uhapsili jer je podigao dva miliona dolara sa računa iako je znao da novac ne pripada njemu.