Svijet
0

Poslanici ukrajinskog parlamenta se potukli

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Poslanici ukrajinskog parlamenta danas su se žestoko posvađali i potukli, nakon što je lider komunista optužio nacionaliste da to što su na početku krize u Ukrajini pribjegli ekstremnim taktikama ide na ruku Rusiji.

Dva poslanika iz ekstremne desničarske partije Svoboda zgrabili su komunistu Petra Simonenka dok je bio za govornicom i odvukli ga. Onda su pristalice njegove partije jurnule da ga brane, došlo je do svađe, počeli su da prilaze poslanici iz drugih partija i izbila je tuča.

Simonenko je razbijesnio nacionaliste kada je, misleći na demonstrante koji su zauzeli zgrade regionalne vlade u istočnoj Ukrajini, rekao da su nacionalisti početkom godine napravili presedan zauzimanjem zgrada vlade dok su demonstrirali protiv predsjednika Viktora Janukoviča koji je u međuvremenu smijenjen, navodi Reuters.

On je kazao da sada naoružane grupe napadaju ljude koji su htjeli da brane svoja prava mirnim sredstvima.

"Vi danas radite sve da zastrašite ljude. Hapsite ih, svađate se s onima koji imaju drugačije mišljenje od vašeg", rekao je Simonenko prije nego što su ga poslanici Svobode odvukli s govorinice.

Simonenko nije povrijeđen u tuči, ali jedan poslanik se kasnije vratio na svoje mjesto sa vidljivim ogrebotinama po licu, prenosi Tanjug.

Komunisti su podržavali Janukoviča i njegovu Partiju regiona tri mjeseca prije njegovog bjekstva iz zemlje 21. februara, nakon što su snajperisti ubili više od 100 ljudi u Kijevu.