Svijet
0

Poseban nadzor za Pistorijusa da ne bi počinio samoubistvo

SRNA
Oscar Pistorius (Foto: Arhiv/AFP)
Oscar Pistorius (Foto: Arhiv/AFP)
Južnoafrički pravosudni organi donijeli su odluku da pod poseban nadzor stave paraolimpijskog atletičara Oscara Pistorijusa, jer strahuju da bi mogao pokušati samoubistvo.

Odluka je donesena zbog psihičkog stanja u kome se atletičar nalazi poslije optužbi da je ubio svoju djevojku Reevu Steenkamp.

Pistorius, koji je pritvoren do početka suđenja, izjavio je bliskom prijatelju, nakon što je juče završeno saslušanje na kome je altetičar i zvanično optužen za ubistvo sa predumišljajem, da se oseća "kao da je propao u pakao".

Pistorius je i na saslušanju teško suzdržavao emocije, briznuvši u plač u nekoliko navrata, a njegov stric Arnold Pistorius danas je izjavio da je Oscar "utrnuo od tuge i žalosti" nakon ubistva.

Stric atletičara izjavio je da porodica "snažno odbacuje" optužbe da je Oscar namjerno ubio svoju djevojku.

“Duboko žalimo što je optužen za ubistvo sa predumišljajem. Ne postoje dokazi za takve tvrdnje, uključujući i forenzičke", rekao je Arnold Pistorius, koji se prvi u ime porodice obratio javnosti.

On nije želio da komentariše okolnosti pucnjave, ali je rekao da je Oscar bio veoma blizak sa Steenkamp, da su imali zajedničke planove. Arnold kaže da je Oscar poslije dugo vremena bio veoma zadovoljan privatnim životom.

Oscar Pistorius juče je optužen za ubistvo sa predumišljajem, nakon što je 14. februara iz vatrenog oružja ubio svoju djevojku Reevu Steenkamp.