Svijet
0

Portugalski advokat: McCannovi su odlučili o sudbini Madeleine

Sarajevo-x.com
Jedan od vodećih portugalskih advokata Fernando Jose Pinto Monteiro izjavio je kako su McCannovi upornom i intenzivnom medijskom kampanjom zapečatili sudbinu svoje kćeri. Prema njegovom mišljenju, bezbroj apela i slika malene Madeleine vjerovatno su natjerale otmičara da ubije dijete.

Portugalski advokat Fernando Monteiro smatra da je medijska kampanja koju su McCannovi osmislili kako bi pronašli svoju kćer vjerovatno presudila o sudbini Madeleine.

"Veće su šanse da je djevojčica mrtva nego živa. Zar bi otmičar nakon svih apela i slika Madeleine još uvijek hodao uokolo s djevojčicom i riskirao da ga uhvate? Madeleine je postala najpoznatije nestalo dijete, prirodno je da će je ubiti", rekao je advokat Monteira za portugalski magazin Visao.

Monterio je dodao kako je ovo bio najskuplji slučaj u historiji portugalske policije te da on nije nikada znao hoće li iko biti uhapšen niti da li će se slučaj riješiti.

Portugalska policija je također kritikovala odluku McCannovih da slike male Madeleine stave u medije jer je prema njihovom mišljenju to moglo natjerati otmičara da ubije dijete, izvještava Daily Mail.

Ipak, McCannovi su naglasili da bi najveća noćna mora za njih bila da se slučaj nikako ni ne riješi.