Auckland
0

Porodila se u avionu i napustila bebu

Sarajevo-x.com
Tridesetogodišnja žena koja se porodila putujući avionom iz Samoae za Auckland, napustila je svoje novorođeno dijete ostavivši ga u toaletu. No, ubrzo nakon slijetanja aviona beba je pronađena, te upućena u bolnicu, objavili su američki mediji.

Žena koja se porodila i ostavila dijete u avionskom toaletu identificirana je na aerodromskom terminalu, te pod pratnjom policije odvedena u lokalnu bolnicu, gdje je podvrgnuta operaciji, a nakon toga bebu su vratili majci.

Niko od 150 putnika u avionu nije primjetio da je žena trudna niti da je dobila trudove.

"Lijepo je to što se žena porodila, to je nesvakidašnji događaj u avionu, jer inače trudnicama putovanje avionom nije dozvoljeno" kazao je Adrian Hamilton-Manns iz kompanije Airline Pacific Blue.

Policija istražuje ovaj slučaj te,koje podatke je žena dala u aplikaciji koju je popunila s obzirom da u poodmaklom stadiju trudnoće nije dozvoljeno putovanje avionom.

"Let je organizovan po svim zakonskim procedurama, sve trudnice koje su ukrcane ispitane su o tome u kojem su mjesecu trudnoće, tako da naša kompanija ne snosi nikakvu odgovornost", kazao je Hamilton-Manns.

Glasnogovornik bolnice iz Aucklanda je izjavio da se i majka i beba oporavljaju, no žena će najvjerovatnije po izlasku iz bolnice biti zakonski procesuirana zbog napuštanja bebe.