Svijet
11

Porodični kuhar tvrdi: Jang Song-thaek je pogubljen zbog seksa sa "brigadom užitaka"

Klix.ba
Lider Sjeverne Koreje Kim Jong-un je tetka Jang Song-thaeka pogubio zbog njegovih seksualnih užitaka sa mlađahnim ženama, pripadnicama takozvane "brigade užitaka", navodi se u novim izvještajima.

Jang Song-thaek je navodno još u vrijeme vladavine Kim Jong-ila, oca sadašnjeg lidera, imao zadatak da "zapošljava" djevojke, od kojih su neke imale i 15 godina, i to da bi "uveseljavale" upravo bivšeg lidera zemlje.

Japanac Kenji Fujimoto, bivši kuhar porodice koja je na vlasti, posvjedočio je o ovome, uz tvrdnje da se mladi nasljednik vlasti zgražavao nad ovakvim činom te da je možda zbog toga odlučio kazniti tetka zbog zloupotrebe položaja.

Fujimoto tvrdi kako je ubijeni tetak insistirao na tome da ima seksualni odnos sa svakom od djevojaka, a nakon toga je njihova dužnost bila da plešu, pjevaju i kupaju vođu.

Kuhar koji je porodici služio godinama je kazao kako Kim Jong-un ne podnosi takav razvrat te da je i njegov djed Kim Il-sung također uživao u čarima "brigade užitaka".

Budući da takvo što nije mogao zaboraviti i oprostiti, a i u želji da pokaže da je drugačiji, Kim Jong-un je odlučio pogubiti tetka, kazao je Japanac za NK News.

Tetak je, tvrdi kuhar, organizirao audicije, a onda bi sa odabranim djevojkama provodio noć.

Kako god bilo, ostatku svijeta još uvijek nisu poznati motivi ubistva Janga Song-thaeka i njegovih saradnika. Neki stručnjaci su doveli u pitanje ovo svjedočenje kuhara koji je porodici služio od 1989. do 2001. godine. Kuhar tvrdi i to da je Kim Jong-il imao specijalne prohtjeve kada je hrana u pitanju, pa ga je tako jedne prilike poslao u Kinu da donese McDonaldsove hamburgere.