Svijet
0

Porodice poginulih vatrogasaca posjetile mjesto tragedije

FENA
Obitelji poginulih vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog nakon što su u nedjelju obišli mjesto stradavanja najmilijih na otoku Kornatu, gdje su položili cvijeće i zapalili svijeće, još su jednom izrazili sumnju u vjerodostojnost dosadašnje istrage o kornatskoj tragediji koja je odnijela živote 12 vatrogasaca.

"Prvi put sam na Kornatu nakon tragedije. Obišli smo teren, vidio sam da je uništeno dosta tragova, a sve obitelji sada su se uvjerile da vatrogasci na tom kršu nisu mogli stradati od eruptivnog požara", kazao je po povratku u Šibenik Joško Klarić, vatrogasac koji je i sam sudjelovao u akciji gašenja požara na Kornatu i otac poginulog zapovjednika požarišta Dina Klarića.

Dina Klarića se uz Dražena Slavicu i Paška Petrinu nakon dosadašnje istrage tereti za tragediju na Kornatu.

Joško Klarić je dodao da danas na Kornatu nije našao svježe odvaljenu gromadu sa stijene, za koju obitelji sumnjanju je u nju udario helikopter koji je prevozio vatrogasce.

Klarić je poručio kako istinu o svemu što se dogodilo na Kornatu i kako su stradali vatrogasci mogu otkriti samo vještaci i oni koji su osposobljeni za taj posao.

"Očekujemo da će o onom što se dogodilo na Kornatu svoje mišljenje reći i pilot i posada helikoptera, a vjerujemo da će i jedini preživjeli vatrogasac Frane Lučić moći reći barem jednim dijelom što se tamo događalo", rekao je Klarić.