Svijet
5

Uznemirujući snimak / Porodica objavila snimak stravične nesreće: Ako spasimo jedan život, vrijedilo je

Klix.ba
Zastrašujući video snimljen unutar automobila u kojem su se nalazili vozač Kyle Careford (20) i suvozač Michael Owen (21) u trenutku kada su se vozeći 145 kilometara na sat zabili u crkvu i poginuli, pokazuje posljednje trenutke prije nesreće.

Dvojica prijatelja bili su na drogama i u alkoholiziranom stanju kada su se vozili kroz Sussex u Velikoj Britaniji 21. aprila. Na snimku se čuje Owen kako govori prijatelju "Hajde, hajde" pa se potom zabrinuto obratio "Uspori brate, već vozimo 90". No, nisu usporili i oboje su poginuli.

Snima je potom zatamnjen u trenutku sudara jer mu je mobitel ispao iz ruku, a nekoliko sekundi kasnije čuje se ženski glas koji pita "Čujete li me? Je li iko živ?". Prema navodima policije Sussexa, obojica muškaraca su imala pojaseve kada su sletili s puta i zabili se u All Saints crkvu nakon što su se okrenuli nekoliko puta. Careford nije imao vozačku dozvolu.

Porodice oba muškarca odlučile su objaviti ovaj snimak kako bi upozorili sve druge vozače šta im se može dogoditi ako voze brzo. Owenova majka Kat kazala je da je video veoma uznemirujući, ali da je dala pristanak kako se ovakve greške nikome ne bi dogodile.-

"Zaista ne znam zbog čega su izabrali da urade to što su uradili, ali obojicu ih krivim za odluke koje su donijeli te noći. Želim da ovo pogledaju svi mlade i shvate da nisu nepovredivi i koliko vrijedi njihov život. Želim da mladi vozači shvate koliko boli to uzrokuje porodicama i voljenima koji ostanu iza njih", kazala je.

Carefordov brat Zac Hemming kazao je da mu je bolno gledati video, ali da se njegova porodica nada i moli da će ovo spasiti barem jedan život, mladi ili stari, i da više niko ne osjeti nezamislivu bol gubitka tako bliske osobe.