Velika Britanija
0

Pomahnitali bodybuilder i ubica objavio rat policiji

FENA
Foto: SkyNews
Foto: SkyNews
Na sjeveroistoku Velike Britanije, okupila se prava mala vojska policajaca i pokrenut je sveobuhvatni lov na Raoula Moata, bodybuildera, koji je neposredno po izlasku iz zatvora, prošle subote ubio mladića svoje bivše djevojke, a nju teško ranio. Idućeg dana, Moat je upucao policajca i obećao kako tu neće stati.

Nesretnog je policajca Moat pogodio hicem iz vatrenog oružja u lice, prenose britanski mediji.

"Javnost me se ne treba bojati, ali policija bi me se trebala bojati, jer neću stati sve dok ne umrem, samo je malen isječak pisma na 40 stranica", koje je ovaj pomahnitali ubica poslao policiji putem prijatelja.

Moat je navodno poludio nakon što mu je dojavljeno kako je novi mladić njegove bivše djevojke Samathe Stobbart, zapravo policajac. Međutim, ta informacija nije bila tačna, jer je Chris Brown, mladić Samathe, bio instruktor karatea.

Sama Stobbart je Moatu lagala kako je Brown policajac, nadajući se kako će ga to uplašiti, ali dogodilo se upravo suprotno. Moat je navodno policiju izazivao i putem Facebooka, koristeći te stranice kako bi objavio svoju listu za odstrel.

Policija je ljude sa te liste stavila pod zaštitu, a vjeruju kako Moatu pomažu i njegovi prijatelji s kriminalnom prošlošću.