Ekvador
0

Policija zaplijenila šest tona kokaina

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Policija Ekvadora presjekla je jednu od najvećih mreža trgovine kokainom u posljednjih 10 godina i zaplijenila šest tona te droge.

U sinhronizovanoj i opsežnoj akciji, policija je spriječila da šest tona kokaina dospije na ulicu. Droga je bila sakrivana u veoma usavršenoj i razvijenoj mreži podzemnih tunela. Iako su tuneli bili dobro sakriveni i zakamuflirani, policija je uspijela da spriječi da droga dospije na ulicu. Kokain je bio sakriven na jednoj farmi u San Lorencu, selu u blizini granice s Kolumbijom.

Po riječima komandira ekvadorske policije Fredija Martineza vrijednost zaplijenjene droge na svjetskom tržištu je oko 181 milion američkih dolara.

  • Riječ je o ogomnim količinama, a samo jedan kilogram kokain hlorida košta oko 30.000 dolara naveo, je Martinez i dodao da je droga u San Lorenco mogla da dospije iz više izvora.

  • Mnogo je onih na koje sumnjamo, a pretpostavljamo da je u sve umiješan FARK, rekao je Martinez.

Četiri osobe za koje se sumnja da su imali veze sa skladištenjem droge i njenom prodajom je uhapšeno u akciji. Međutim, sumnja se da je uključena mnogo veća grupa, a policija radi na njihovom razotkrivanju i hapšenju.