Svijet
0

Policija ubila napadača iz Ohija, nastavljena istraga o pucnjavi

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Policija je upucala osumnjičenu osobu koja je prethodno pucala na Univerzitetu u Ohiju, izjavio je jedan zvaničnik, prenosi CNN. Kako je kazao, policija je i dalje u pripravnosti, a nastavit će se provoditi istraga o ovom slučaju.

Najmanje osam osoba je povrijeđeno i prevezeno u bolnicu nakon što je aktivni strijelac pucao na Univerzitetu u Ohiju, saopćile su vlasti.

Jedan od tih osam pacijenata je u kritičnom stanju, izjavila je glasnogovornica bolnice u Ohiju Rebecca Diehm. Nastava na Univerzitetu je otkazana do kraja dana, a studenti se spremaju za završne ispite koji počinju 9. decembra.

"Ispočetka smo čuli mnogo sirena, a onda smo odjednom dobili upozorenje da se sklonimo na sigurno“, izjavio je jedan student za CNN, a drugi je dodao kako su on i njegov cimer čuli tri ili četiri pucnja s druge strane ulice, a ubrzo nakon toga i gomilu policije i hitne pomoći kako dolaze na mjesto nesreće.

Glavni Univerzitet u Ohiju je jedan od najvećih u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Univerzitet ima više od 65.000 studenata.