Svijet
26

Policija u Australiji uhapsila "jezivog klauna"

Klix.ba
Foto: Western Australia Police
Foto: Western Australia Police
Posljednjih nekoliko mjeseci učestala je pojava jezivih klauna na ulicama Sjedinjenih Američkih Država. Grupa djece iz Južne Karoline nedavno je prijavila policiji kako ih je klaun pokušao namamiti u šumu.

Američki mediji pišu da je zahvaljujući internetu bilo samo pitanja vremena kada će ovaj problem postati globalni.

Tako je u nedjelju policija u Northamu (Zapadna Australija) objavila da je uhapsila 19-godišnjeg muškarca zbog navodnog terorisanja tinejdžerica u kostimu klauna.

"Navodi se da je on otjerao grupu djevojaka obučen kao klaun", saopćeno je iz policija. Dodaju da je muškarac bukvalno natjerao tinejdžerica do policijskih vrata te pokušao pobjeći kada su ih službenici otvorili.

Australijskim zakonima nije zabranjeno nositi kostim klauna osim ako se to ne čini s ciljem počinjenja bilo kakvog prekršaja.

Policija u Australiji nije jedina koja vodi bitku s "klaunovima" s obzirom na to da je u petak policija iz Victorije (Kanada) saopćila kako i oni imaju izvještaje o sličnim pojavama.

Upozorili su da bilo kakvi incidenti koji se odnose na zastrašivanje, prijetnje ili nedruštvena ponašanja neće biti tolerisani te da će se istražiti.