Svijet
890

Policija u Abu Dabiju dijelila vozačima slatkiše za Bajram

Klix.ba
Policija u Abu Dabiju, glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, je prvog dana Ramazanskog bajrama vozače zaustavljala, čestitala im Bajram i dijelila im slatkiše.

Jedan od tih vozača bio je i 22-godišnji Sirijac Basil Dirawi koga je policijska patrola zaustavila na jednoj raskrsnici.

Bio je siguran da nije napravio nikakav prekršaj, a kada je krenuo predati svoju vozačku, iznenadio se jer se policajac rukovao sa njim, prenose arapski mediji.

Policajac mu se nasmiješio i pružio mu kutiju slatkiša.

"To je bio poklon za Bajram. Oni su dijelili slatkiše vozačima i pješacima. To je zaista lijepo od njih", rekao je Dirawi.

Stotine policajaca su bili raspoređeni na ključnim raskrsnicama i putevima u Abu Dabiju prvog dana Ramazanskog bajrama, kako bi dijelili čokolade i druge slatkiše učesnicima u saobraćaju.

Glasnogovornik policije rekao je da su se na ovaj gest odlučili kako bi radost Bajrama podijelili sa drugim građanima.

"Mi samo želimo ojačati našu vezu sa ljudima i odagnati utisak u javnosti da su policajci tu samo radi izricanja novčanih kazni i hvatanja kriminalaca. Želimo biti aktivni na svim poljima", rekao je on.

Policajci u Abu Dabiju su i tokom ramazana dijelili iftare na glavnim raskrsnicama i cestama, a to je već postala njihova uobičajena praksa svake godine.