Viđena s njemačkom porodicom
1

Policija slijedi nove tragove u potrazi za Medeleine McCann

Klix.ba
Detektivi koji traže djevojčicu Medeleine McCann sada slijede svježe tragove u istrazi o nestanku djevojčice Madeleine McCann, koja je navodno viđena u Španiji.

Djevojčica plave kose, koja nalikuje na Madeleine, je navodno viđena u kampu u Costa del Solu u Španiji tri dana nakon što je nestala u nekoliko sati vožnje udaljenom od Prala da Luza u Portugalu 3. maja 2007. godine. Svjedokinja je rekla da je vidjela djevojčicu s njemačkom porodicom koja je tu kampovala. Detektivi su otkrili da je njemačka porodica u kamp došla 6. maja sa jednim djetetom više nego je to prethodno najavljeno.

Svjedokinja Karen Sisson (49) je vidjela djevojčicu u kampu Cabopino u blizini Fuengirole i rekla je da policija nije reagovala kada je prijavila slučaj.

"Činilo se kako djevojčica uopće ne pripada toj porodici, bila je potpuno drugačija od ostalih", rekla je Karen.

Njemačka porodica je u kampu boravila sa još dvoje djece kovdžave kose. Karen je postala sumnjičava kada je vidjela djevojčicu u istoj odjeći sljedećeg dana.

Svjedokinja je kamp napustila sljedećeg dana, ali je njemačka porodica ostala još dvije sedmice. Oni su se prijavili pod imenom Karsten Mayer (1970).

Njihov automobil je imao njemačke registarske oznake koje su počinjale slovima BE, koje su povučene iz upotrebe prije 38 godina, a Karen vjeruje da se radi o automobilu Mercedes Vito, čija je proizvodnja počela 1996. godine.

U ponedjeljak je izvor blizak Madeleninim roditeljima Kate i Garryju McCanu rekao da su informacije proslijeđene britanskoj policiji.

"Gospođa je odlično postupila i rekla policiji šta je vidjela", rekao je predstavnik McCannovih.

Prošlog mjeseca je policija objavila fotografiju mogućeg izgleda devetogodišnje Madeleine.