Amerika oplakuje žrtve
86

Policija pronašla dokaze o motivu napada u Connecticutu

SRNA
Foto: AFP
Foto: AFP
Policija u Connecticutu je pronašla čvrste dokaze koji bi trebalo da pomognu da se utvrdi zašto je Adam Lanza nasilno upao u jednu osnovnu školu i ubio 26 osoba, uključujući 20 djece, dobi između pet i 10 godina.

"Policija je došla do veoma dobrih dokaza u ovoj istrazi, koje će naši istražioci moći da iskoriste u, nadamo se, formiranju kompletne slike, kako se, i još važnije zašto, ovako nešto dogodilo", rekao je portparol policije Paul Vance na konferenciji za novinare.

Vance nije želio da kaže koje su dokaze pronašli istražioci, koji su "prečešljali" školu. On je dodao da su sve žrtve pucnjave identifikovane, objavio je New York Times.

Rekao je da je policija utvrdila mjesto na kome je ubica ušao u zgradu, te da je to učinio na silu, odnosno da ga niko nije pustio.

"Jedna žena iz škole, koja je preživjela masakr, je dobro i bit će važan dio istrage", dodao je portparol.

Policija je, takođe, potvrdila da je žena ubijena na drugoj lokaciji u Connecticutu bila rođaka ubice. Brojni mediji su prethodno javili da je žrtva Lanzina majka Nancy, kao i da je poginulo ukupno 28 osoba.

Lanza (20) je juče ujutro upao u školu Sandy Hook u Newtownu i ubio 18 djece, dok su dva djeteta preminula od zadobijenih povreda.

U jednom od najgorih masakra u istoriji SAD ubijeno je i šest odraslih osoba, među kojima i direktorka škole. Ubica je nakon zločina izvršio samoubistvo.

Dosad najsmrtonosnija pucnjava u SAD dogodila se 2007. godine na univerzitetu Virginia Tech, kada je student južnokorejskog porijekla Seung-Hui Cho ubio 32 osobe, a zatim oduzeo sebi život.