Švicarska
0

Policajci sa psima traže nestale bliznakinje

FENA
Četrdesetak policajaca sa psima nastavilo je u ponedjeljak u Švicarskoj da traži bliznakinje koje su nestale prije više od sedam dana.

"Četrdesetak policajaca i psi nastavili su u ponedjeljak da traže u Švicarskoj, u Saint-Sulpiceu, gdje su živjele dvije djevojčice i na svim mjestima s kojih se moglo pasti", objasnio je agenciji AFP policijski glasnogovornik kantona Vaud Jean-Christophe Sauterel.

Šestogodišnje djevojčice je 30. januara oteo njihov otac iz njihove kuće u Saint-Sulpiceu, na zapadu Švicarske. On se u četvrtak navečer ubio, skočivši pod voz na stanici Cerignola, na jugu Italije.

Otac djevojčica 43-godišnji Švicarac Matthias Schepp, kojem je teško pao razvod od supruge Italijanke Irine Lucidi, oteo je djevojčice u nedjelju u kantonu Vaud i odvezao ih s automobilom svoje supruge koji je ukrao.

Majka je u petak došla u Marseille i javila se policiji jer je 31. januara dobila razglednicu iz ovog mjesta u kojoj je napisao da je očajan i da ne može živjeti bez nje.

Prema novim elementima do kojih su došli švicarski i francuski istražitelji, moguće je da su se djevojčice u ponedjeljak nalazile u Marseillu s ocem koji je kupio tri karte za trajekt za Propriano na Korzici.

Sredozemna pomorska kompanija je potvrdila istražiteljima da su karte skenirane, što "nije dovoljno da se sa sigurnošću kaže da su otac i djevojčice ušli u brod", izjavio je pomoćnik tužioca u Marseillu Christophe Barret.