Svijet
388

Policajac uzeo djevojčicu u naručje i tješio je nakon što je izgubila oca u nesreći

Klix.ba
Fotografija na kojoj britanski policajac drži djevojčicu u naručju, dok se iza njegovih leđa nalazi prevrnuti terenac, dirnula je ljude širom svijeta. Nastala je nakon što se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo otac, a majka i troje braće i sestara dvogodišnje djevojčice teško povrijeđeni.

Policajac Nick Struck stigao je treći na mjesto nesreće u Brightonu. Terenac je sletio s puta i prevrnuo se. Muškarac je poginuo, a supruga i četvero djece izletjeli su iz automobila.

"Kada god čujete da su djeca u nesreći osjetite grč u želucu. Prvo što uradimo kada dođemo na mjesto nesreće, pokušavamo utješiti djecu, ukoliko je moguće utješiti ikoga u takvim situacijama", rekao je Struck.

Kada je došao na mjesto nesreće dali su mu dvogodišnju djevojčicu koja je upravo izgubila oca. On je podigao, okrenuo prema drugoj strani, tako da leđima bude okrenuta automobilu i počeo joj pjevati.

"Znam po svojoj kćerki da joj pažnju u stresnim situacijama mogu privući samo ako pjevam. Sjećam se da sam je držao i ona se snažno uhvatila za moju ruku i počela je mahati u ritmu pjesme", rekao je policajac.

Emotivni trenutak snimila je svjedokinja nesreće Jessica Matrious koja se nalazila iza automobila kojem je pukla guma a vozač potom izgubio kontrolu. Zvaničnici kažu da je istraga u toku. Saopćili su samo da suvozač i djeca nisu bili svezani propisno.

"Nisam medicinsko osoblje, ali znam kako zagrliti nekoga a vjerujte, znaju to i sve moji kolege", kazao je Struck za 9news.