Svijet
0

Policajac ubio šestero tinejdžera

Sarajevo-x.com
Foto: AP; Tyler Peterson
Foto: AP; Tyler Peterson
Tyler Peterson, 20-godišnji policajac ubijen je nakon što je upucao šestero tinejdžera i teško ozlijedio jednu osobu rano u nedjelju kada je grupa mladih ljudi bila u jednom stanu. Tragedija se desila u centru Crandona u Wiskonsinu (SAD), a stanovništvo malog grada je ogorčeno činjenicom da je osoba koja je trebala štititi stanovnike bila u stanju oduzeti život šestero mladih ljudi.

Peterson je radio kao policajac u gradu Crandon, a u nedjelju ujutro, kada je ubio šestero tinejdžera, nije bio na dužnosti. David Franz, 36-godišnji mještanin koji živi nedaleko od mjesta pucnjave kaže da je i dalje u nevjerici zbog tragičnog događaja koji je zadesio njihov grad, navodi se u izvještaju AP-a.

"Prvo što smo pomislili bilo je kako tako poremećena osoba može postati policajac? Kako ne mogu provjeriti nečiju prošlosti prije nego ga prime u službu pogotovo kod nekoga ko je tako mlad?“, zapitao se Franz.

Šef policije u Crandonu John Dennee kazao je da je slučaj predat odjeljenju za kriminalna istraživanja jer je počinilac bio službenik policije. Peterson je ubijen u nedjelju poslijepodne u mjestu Argonne udaljenom 10 kilometara od Crandona, prenosi AP.

Motivi koji su Petersona ponukali da počini ovaj stravični zločin još uvijek su nejasni, ali majka jedne od žrtava, 14-godišnje Lindsey Stahl vjeruje da je ljubomora glavni motiv. "Čekam da me neko probudi i da mi kaže da je sve ovo noćna mora. Ovo je stvarno grozno. Čula sam da je on bio ljubomoran, da se razbijesnio i pobio ih sve“, objasnila je Jenny Stahl, ožalošćena majka.

Tri žrtve išle su još u srednju školu, a ostale tri maturirale su prošle godine.